Over ons

De academy en ons verhaal

Van generatie op generatie, met liefde voor het vak en respect voor het graan.

Het verhaal achter Amarant Academy

Amarant Academy is onderdeel van Koninklijke Amarant Bakkers. Een familiebedrijf met ruim 100 jaar ervaring in het vak. Door op een duurzame manier lekker, betaalbaar én gezond brood te bakken, is Amarant klaar voor de komende 100 jaar – en daar nemen we jou graag in mee door deze opleiding aan te bieden!

De ontwikkelingen in het bakkersvak gaan namelijk zo snel dat opleidingen al snel achterlopen. Met onze kennis uit de praktijk en ons grote netwerk met experts uit het vak kunnen we jou een opleiding aanbieden waarmee je een échte vakspecialist wordt.

amarant opgericht in 1924

1924

Amarant is opgericht in 1924 door Jan en Anna Pater. Dat begon klein met een zelfgebouwde bakkerij in hun boerderij en een hondenkar waarmee het brood werd rondgebracht. Na de Tweede Wereldoorlog bakken ze ouderwets lekker witbrood voor het hele dorp.

overname zoon Cor 1955

1955

Zoon Cor neemt de bakkerij over met zijn vrouw Tinie. Cor zorgt voor de ene na de andere ontwikkeling. Een nieuw huis met een nieuwe winkel, de overname van de Hoornse Broodfabriek, de verbouwing van de bakkerij in Avenhorn en de samenwerking met supermarkten en kruidenierszaken.

Bake Five 1991

1991

Johan en Marleen Pater komen als derde generatie aan het roer van het familiebedrijf. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor de overname van verschillende bakkerijen in heel Nederland, de samenwerking met grote supermarktketens en de oprichting van Bake Five.

100 jaar Amarant koninklijk 2024

2024

In 2024 vierden we ons 100-jarig jubileum en hebben we het predicaat ‘Koninklijk’ ontvangen, waardoor we onszelf nu Koninklijke Amarant Bakkers mogen noemen. We hebben inmiddels vier bakkerijen en zo’n 450 medewerkers onder leiding van de vierde generatie Paters.

MAAK KENNIS MET DE bakkerij van de toekomst

broodatelier

Locatie Amarant Academy

Eén van de locaties voor de fysieke lessen is Het Broodatelier in Avenhorn. Het Broodatelier is speciaal ontworpen voor de ontwikkeling en productie van innovatieve broodproducten. Uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur om het productieproces van brood te ondersteunen, van grondstoffen tot eindproduct. Deze locatie is ideaal voor het experimenten met en perfectioneren van ambachtelijke en moderne productiemethoden, met een speciale focus op desemproducten. Je creativiteit krijgt hier alle ruimte!

Vragen of hulp nodig?
Neem contact op!

Of je nu het beste deeg wilt kneden, processen slimmer wilt maken of je team naar een hoger niveau wilt tillen: bij ons leer je het. Samen groeien we verder, met respect voor het ambacht en oog voor innovatie en duurzaamheid. Meer weten?

bakker bij broodoven